Persoonlijke Effectiviteit

‘Een ketting is zo sterk als de zwakste schakel.’

Hoe vergroot je jouw persoonlijke effectiviteit? Ben je bereid om te leren?

Een ketting is zo sterk als de zwakste schakel. In een team is dit niet anders. Het (h)erkennen van elkaars kracht en potentie zorgt voor een hecht team. Dat elkaar wil ondersteunen om het beste resultaat te behalen.

Doordat de manager en de teamleden elkaar (h)erkennen en elkaar de ruimte geven, worden keuzes in de taakverdeling gemaakt vanuit de intrinsieke motivatie. Hierdoor kan iedereen op de juiste plek in de organisatie worden gezet, waardoor zaken als ‘vanzelf’ gaan.

Mijn ervaring

Zelf weten wat je kracht is en waar je groeipotentie zit. Dat je je kwetsbare kracht omarmt en deze herkent in een groepsdynamiek. Ik maak, naast de My-ROOTS aanpak en mijn eigen intuïtie, ook gebruik van de Me.-Scan. Deze scan maakt inzichtelijk wat jouw natuurlijke kracht en groeipotentie is, vanuit je bewuste en onbewuste. Het kan worden toegepast bij individuele coaching en bij teams.

Deze scan vormt de basis voor het gesprek waarin de taakverdeling wordt besproken vanuit ieders passie om zo de persoonlijke effectiviteit te verhogen. Om de effectiviteit van een team te verhogen, worden de persoonlijke scans naast elkaar gelegd. Zo wordt inzichtelijk waar de kracht van het team zit en bij welke competenties nog ruimte tot groei mogelijk is.